V básních netřeba hledat realitu či logiku, jsou krásné proto, protože v nich každý vidí to, co chce!

Tak už polkni!

4. května 2015 v 8:01 | Sugr |  Napsal sám život
TAK UŽ POLKNI!

"Už jsi ho někdy měla?", zeptala se mě Jana.
"Ne, nikdy", popravdě jsem odpověděla, a nedůvěřivě jsem koukala na ten růžový zázrak, o kterém tak často básnila.
"Nějak mě nikdy nelákal", zdůvodnila jsem jí svoji pro ni nepochopitelnou neznalost.
"Než bude, potrvá to tak 20 minut", sdělila mi se šibalským úsměvem.
"Ale jestli se chceš na něj při tom dívat, o to víc si ho pak vychutnáš. Já to taky tak dělám!" dodala.
"Nesmíš to uspěchat, v tom je to kouzlo!" zněla rada zkušené.
Pozorovaly jsme ho obě.
Stály jsme nad ním a přímo ho hypnotizovaly očima.
Žasla jsem!
Za těch 20 minut se zvětšil téměř dvojnásobně.
"Dem na to!" zavelela Jana, když uznala, že už bude.
Byl horký, velký, a jeho barva se změnila do tmavě růžové.
Když jsem ho vložila do úst, pocítila jsem něco, co jsem dosud neznala.
Sliny se kolem něj shlukovaly jako šílené a nešlo mu odolat.
Stačilo pár jemných stisků zubama a pak...
"Tak už polkni!", nedočkavě nabádala kámoška.
"Tak co…, co na něj říkáš? "čekala netrpělivě na můj verdikt.
"Mana…, Božská mana…,!" vychutnávala jsem si ho pomaloučku všemi smysly.
Ano…, měla jsem ho poprvé, ale určitě ne naposled!
I když…, ono prý sehnat v dnešní době u řezníka toho skutečně pravého "taliána", není vůbec nic jednoduchýho!

PS:
Jak tak čtu ty vaše dnešní komentáře, je víc než jasné, že málokdo tuto "neuzenou uzeninu" zná. Usmívající se

Takže, seznamte se prosím...,
"taliány" jsou v našich končinách jednou z nejznámějších vařených masných pochoutek. Jejich minulost a historie sahá až do konce 19. století, kdy je v Praze na Starém Městě začal připravovat a prodávat uzenář, kterému se říkalo Talián. Odtud tedy pochází jejich název.

Za svou popularitu taliány do jisté míry vděčí i filmu Adéla ještě nevečeřela, kde si na nich Rudolf Hrušínský náramně pochutnává.

Výtečná chuť taliánů je způsobena jednak způsobem jejich zpracování (vaří se, nikoliv udí), tak i jejich složením. Skládají se totiž z nejkvalitnějšího telecího a vepřového masa. Vepřové maso by mělo tvořit okolo 40% zatímco hovězí zadní zbylých 60%. Koření se zázvorem, česnekem, kardamonem a pepřem.
(zdroj: http://www.jerk.cz/jak-pripravit-taliany/)

.
 


Komentáře

1 plasil-jan plasil-jan | E-mail | Web | 4. května 2015 v 8:13 | Reagovat

:-) safra ty moje predstavy...

2 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 4. května 2015 v 8:50 | Reagovat

Sakramentsky dvojznacny pribeh; maju Taliani naozaj take vlastnosti? Bezva sranda! :-D

3 VendyW VendyW | E-mail | Web | 4. května 2015 v 9:26 | Reagovat

A víš že mne talián nikdy nenadchnul? Já jsem spíš na klasiku, "němce". Z Meth ....
Nevadí že není tak pěkně tuhej, ale je o dost chutnější ;-)  :-D

4 Kitty Kitty | E-mail | Web | 4. května 2015 v 10:51 | Reagovat

Talián? A má se k světu?
Já totiž nevím, co je to Talián. Proč od řezníka? Poradíš? :-)

5 Silwiniel Silwiniel | Web | 4. května 2015 v 11:13 | Reagovat

Už od přečtení nadpisu jsem čekala, že půjde o vtipně myšlený dvojsmysl. Ale připadá mi, že takových článků je poslední dobou nějak moc a ten smysl mi uniká...Asi mám jiný druh humoru.

6 userka userka | E-mail | Web | 4. května 2015 v 11:42 | Reagovat

Já ani nevím, co to ten talián je.
[3]: A ani němec :D
Jinak pěknej dvojsmysl, dobře napsanej ;)

7 VendyW VendyW | E-mail | Web | 4. května 2015 v 12:38 | Reagovat

[6]:Obojí je uzenářský výrobek. Talián je něco jak takovej rozblemcanej buřt zvláštně ochucenej a pro mne docela nechutný, a němec je klasickej métskej salám, jinak taky česky maceška, a matlá se to na pečivo :-D .

8 valin valin | Web | 4. května 2015 v 13:42 | Reagovat

I ty jedna šprýmařko, nejdřív se musí rozkousat... :-D  :-D

9 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 4. května 2015 v 15:45 | Reagovat

Povídala panně panna,
že prý žere talijána!
(viz http://www.akcniceny.cz/detail/talian-1172465/)
nakrájený byl on tence
čímž je lepší utopence.

10 Hanka Hanka | E-mail | Web | 4. května 2015 v 16:10 | Reagovat

Tenhle úžasný masný výrobek vůbec neznám, Sugr. ???
Musím se na něj zeptat mamky a taky v řeznictví. Udělala jsi mi pěkné chutě. :-P  ;-)
Líbí se mi zátiší na fotce. :-)

Užívej si příjemné májové dny a nechej se políbit múzou, květen je na to jak dělaný. ;-)  :-D

11 Sugr Sugr | E-mail | 4. května 2015 v 18:10 | Reagovat

[1]: :-D

[2]: Taliani nevím, ale pravé taliány jsou neskutečná ňamka! :-)

[3]: O "tuhosti" se v článku NEpíše ani slůvko! Zřejmě jsi baštila něco jiného. ;-)

[4]: Kitty který Talián se má k světu?
Zde o něm ani slůvko... O_O
Jinak jsem ti objasnila slovo "talian" pod mým článkem - ale musí být skutečně od "řezníka", takové náhražky či slevy z řetěžzců nemají s pravým taliánem zcela nic společného! ???

[5]: Někdo má rád holky, někdo vdolky. I to se stává, že člověk neporozumí...

[6]: userko už jsem radši objasnila tu neuvěřitelně dobrou pochoutku pod mým článkem. :-)

[7]: "Rozblemcanej buřt" NEní talián! Zřejmě nějaký výprodej z potrav.řetězců? To je mi líto, že jsi si tak pokazila názor na tu božskou krmi, která se nedá s nějakým "buřtem" srovnat. Nehledě na to, že je 3x tak drahá, od buřta!
Musela by jsi mít taliány od řezníka, který si je sám vyrábí, jako je jeden v Praze! To bys teprve žasla a němce by jsi už nikdy nechtěla! ;-)

12 Sugr Sugr | E-mail | 4. května 2015 v 18:13 | Reagovat

[8]: Valin, že ty jsi měla jediná toho skutečně pravého taliány od řezníka? ;-)

[9]: Tohle panny nežerou,
neb pravý talián od řezníka nikdy není ve slevě! Řezník má vlastní výrobu a takovou hanbu by si jen tak nedovolil. Jednoho takového známe, taliány jsou úúúžasnééé! :-)

[10]: Hani, ale neber ty z normálních obchodů a ve slevě, jaký musí být, aby byl mňamozní jsem tu popsala v komentářích už mockrát!
Věř, že pokud natrefíš na toho pravého - budeš mít stejný zážitek jako jsem měla já! ;-)

13 Robka Robka | E-mail | Web | 4. května 2015 v 19:11 | Reagovat

Taliána neznám a musela jsem se hned podívat, jak ta dobrota vlastně vypadá. No a přitom mě přepadla mlsná a hládeček, tak tu slintám na klávesnici jak Pavlovův pes.:-)
A přiznám, že jsem tušila nějakou čertovinu už od začátku. Napsala jsi ti skutečně hezky, tak sugestivně.:D

14 Robka Robka | E-mail | Web | 4. května 2015 v 19:11 | Reagovat

oprava :Jsi to...

15 Sugr Sugr | E-mail | 4. května 2015 v 19:14 | Reagovat

[13]: Taky jsem ho neznala a jestli se ti podaří sehnat toho "pravého" budeš skutečně žasnout! Kam se hrabe vrchol blaha! :-D :-D  :-)
Nejlepší je, když ho v řeznictví přímo vyrábějí, musí mít šnůrku místo kovových ukončení střívek a musí být prostě na pohled mňam... Držím palce, ať se nespálíš jako Wendy s nějakým buřtem! O_O

16 Sugr Sugr | E-mail | 4. května 2015 v 19:15 | Reagovat

[13]: Taky ti napoví hodně cena - není levný! :-)

17 Eva Eva | Web | 4. května 2015 v 19:56 | Reagovat

Moc zajímavě popsané Měj se :-)

18 Anidea Anidea | E-mail | Web | 4. května 2015 v 19:58 | Reagovat

No vida, taky jsem taliány neznala. Než se ta věc ve Tvém článku začala zvětšovat, myslela jsem, že se chystáš zbaštit brufen :-D Když se zvětšovat začal, já se začala bát :-P

19 Miloš Miloš | Web | 4. května 2015 v 20:28 | Reagovat

Jak píše VendyW v [7]:, moc by mně ten Talián asi nenadchl. Já raději polykám Maďary
...
(ostré maďarské čabajky).

20 VendyW VendyW | 4. května 2015 v 21:01 | Reagovat

Nahodou ja jedla taliany jeste za bolsevika a proste me to nenadchlo ani nahodou .... ale i ten Milosuv Madar by bodnul! :-D

21 Sugr Sugr | E-mail | 4. května 2015 v 21:02 | Reagovat

[10]: Hani jsem potěšena, že se ti líbí ta má fotografie, diky moc. Jen ta Múza květnová líbá zatím někoho jiného... O_O

[17]: Ty taky Evi, dík. :-)

[18]: Hm..., Brufen! :-D  :-D

[19]: Píšeš "asi", takže jsi ho ještě neměl, AP totiž chutná taky moc, takže..., kdo ví... :-)

22 Čerf Čerf | E-mail | Web | 4. května 2015 v 21:21 | Reagovat

Ano, přesně jak říkáš, pamatuju si taliány kvůli Adéle a panu Hrušínskému. Pokud si dobře pamatuju, květina panu Hrušínskému jeho taliána zbaštila a posléze vyplivla papír, z čehož bystrý detektiv usoudil, že "zblajzla i toho čokla!" :-)

23 Elis Elis | Web | 4. května 2015 v 22:11 | Reagovat

Perfektní článek...
Tak taliána klobásku neznám, a jako vegetarián ani nepoznám, dám přednost nějakému  taliánovi v mužském provedení... ;-) :-)

24 pavel pavel | Web | 4. května 2015 v 22:12 | Reagovat

Já si taky představoval něco jiného. :-D

25 Hanka Hanka | E-mail | Web | 4. května 2015 v 22:40 | Reagovat

[21]: ... to je nezodpovědnost, Sugr, ale snad se dostane i na tebe! ;-)  :-D

26 mysteriouswolf mysteriouswolf | Web | 5. května 2015 v 11:01 | Reagovat

Jsem byla napnutá, co růžového se bude polykat (třeba mini zákuseček) a ono masíčko :D Dobře napsané :-)

27 Veki Veki | Web | 5. května 2015 v 15:13 | Reagovat

Tady ve Wroclawi letí cabanos. Cabanos a vodka...
Hned na začátku jsem si vzpomněla na příběh s úžasným ptákem. :-D  :-D
Taliany teda neznám a jestli někde uvidím, asi se neubráním smíchu.

28 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 5. května 2015 v 17:00 | Reagovat

Docela mě překvapilo, že jsou taliány tak neznámou pochoutkou vzhledem k tomu, že nejde o nějakou novinku. Jinak super článek, čekala jsem, co se bude dít a ejhle, talián :-D

29 Van Vendy Van Vendy | Web | 5. května 2015 v 17:19 | Reagovat

Čekala jsem, kdy se z toho vyvrbí nějaká čertovina. A on to talián! Ale taliány jsem asi nikdy nejedla, možná klasické vařené nebo opečené párky a klobásy. Na ten moment z Adély si vzpomínám, on pan Hrušínský si pochutnával na lecjaké dobrotě, ze které "detektiv Carter" téměř omdléval (ale čepovanému přišel na chuť!) :-)  :-)

30 Sugr Sugr | E-mail | 5. května 2015 v 18:09 | Reagovat

[22]: Úžasný film Petře, ráda si ho pouštím a vždy dostanu na toho taliana, díky panu Hrušinskému, hned chuť! :-)

[23]: Gratuluji! ;-)

[24]: Je fajn, když můj článek vzbuzuje představivost, díky! :-)

[25]: Kéžby, čekám... O_O

[26]: Děkuji za pochvalu! :-)

[27]: Vekoušku ty si pamatuješ na úžasného ptáka? Týjo, to potěší! :-)

31 Sugr Sugr | E-mail | 5. května 2015 v 18:13 | Reagovat

[28]: No jak vidno Evi z komentářů, vlastně ho skoro nikdo nezná! ??? A přitom je to taková delikatesa! ;-)

[29]: To není žádná čertovina, to je Božská Mana! :-D No jo Vendy a my jsme zase omdlévaly z Nicka Cartera! :-D

32 Meduňka Meduňka | Web | 5. května 2015 v 20:29 | Reagovat

Já ho taky ještě nikdy neměla! :-D

33 Ji Hei - Fotografie Ji Hei - Fotografie | E-mail | Web | 5. května 2015 v 21:03 | Reagovat

No - asi by mi chutnal, podle toho, z čeho je dělaný..:). To bych myslímm mohla papat ;-)  :-D . Pěkně jsi to napsala, milá Sugr! :-))

34 TlusŤjoch TlusŤjoch | E-mail | Web | 5. května 2015 v 21:26 | Reagovat

[31]:
Já ho požírám cca jedenkráte měíčně.

35 Fredy Kruger Fredy Kruger | 6. května 2015 v 1:19 | Reagovat

" Tak už polkni tu mouchu !!"

( Johnn  Biehaffka  žižlá mouchu )

" On nepolyká ! jen mlaská,
jazykem masařku laská
a nepolkne blbec... a nepolkne !!
... drž hubu mu, my mu tam nakouknem !
Vsází se,  sere nás z večera !"

.... Jan Šukk, Bill Pycz,  Otto  Kunderra
křičejí : " Co je to za wola ??"

" Ty... zatlač mu na hlavu zezhora,
... ty zespoda bouchni ho do čelisti !
To by tak hrálo, by nechtěl jí snísti !!"
( Přišedší  Wiktorr Zlommprdel
vzal celou akci na si povel ! )

" Drž ho ! ... ty koušeš ?  co je to ??"

... zespoda rána ... a je to !!

"Swiňáci ! "  ( křičí Johnn Biehaffka  poté )

" Nemáš se vsázet !  ty  idiote !
... bavit se s takovým wemenem ? "

... muž sehnul se, hodil kamenem !

" Kurwa !!  auuu ! ... co je to za mrchu ??"

Johnn  Biehaffka  ale včas uprchl !
... již sedí v bezpečí ve křoví...
" Wšiváci !  všiváci takoví !!"
... muž kašle, ublívá,  tvář jeho  zdrchlá !!
Přesto však mouchu  nevychrchlá !

36 Lamilka Lamilka | Web | 6. května 2015 v 16:54 | Reagovat

Nezveřejnil se mi tu komentář, tak napíšu znova :-) Po pravdě, čekala jsem něco erotického, ale taliána bych si také dala :-)

37 Péťa Péťa | E-mail | Web | 6. května 2015 v 18:53 | Reagovat

Já myslela, že to bude Ibalgin :D tomu to taky dvacet minut trvá. Zajímavě pojatý článek :)

38 Sugr Sugr | E-mail | 6. května 2015 v 18:55 | Reagovat

[32]: K tvému oblíbenému pivečku Meduňko to bude víc než ta Božská Mana - zkus to! :-)

[33]: Ten "pravý" v sobě skrývá: vepřové maso okolo 40%, zatímco hovězí zadní zbylých 60%. Netřeba dodávat, že je to špica kvalitka, že! ;-)

[34]: Tak to máme přibližně stejný interval! :-D

[35]: Ferdo díííík! :-D  :-D  :-D

[36]: Lamilko nespadla jsi do spamu, hledala jsem tě ve "správě blogu", že tě vyndám ven, ale je tam od tebe jen tento jediný uveřejněný komentář!
Specialitku mňamozní si dej - nebudeš litovat! :-)

39 DRAK DRAK | Web | 6. května 2015 v 19:02 | Reagovat

jéje, taliány jsme doma jedli často,
ale musím přiznat, žes ho pěkně
přiblížila, Sugr :-D
akorát jsem se špatně podíval na fotku a růžové
svíce jsem zaměnil za jakýsi puding.
samozřejmě mi následně vrtalo hlavou,
jak může přibývat... :D

40 Lamilka Lamilka | Web | 6. května 2015 v 19:43 | Reagovat

[38]: Sugr, nespadla jsem do spamu, vím, když jsem to chtěla zveřejnit, tak se to začalo protáčet a pak jsem vypadla z tvé stránky :-) poslední týden mě to takto zlobí :-)

41 Sugr Sugr | E-mail | 6. května 2015 v 19:52 | Reagovat

[40]: Zkus se Lamilko na blog dostat přes jiný prohlížeč, mě takto zlobil Firefox, ale přes Chrome vše na blogu fungovalo. :-)

42 Macin Macin | Web | 7. května 2015 v 8:00 | Reagovat

To se ještě vyrábí?? Nikdy jsem je neviděla prodávat, no to jsou věci O_O  O_O

43 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 7. května 2015 v 18:00 | Reagovat

Talny jsme mívali u našich a to je sákryš dávno. Od té doby jsem je ani nesháněla. Dělali je totiž v Masně, kde byl strýc zaměstnaný jako údržbář jako pochoutku a nevím, jestli se vůbec do krámů dostaly. Myslím, jen v malé míře, jinak si je kupovali zaměstnanci. Byli lepší než ty nejchutnější párky, pokud si vzpomínám. :-)

44 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 7. května 2015 v 18:01 | Reagovat

[43]: Taliány- jak jsem to mohla tak zvrtat, vypadly mi písmenka, či co? iá :-D

45 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 7. května 2015 v 18:06 | Reagovat

Recept podle Sandnerky:
Postup- 40% hovězího (telecího), 60% vepřového masa libového.

Hovězí nasekáme na malé kostky, polovinu umeleme na masovém strojku. Vepřový bůček též nakrájíme na kostky. Takto upravené maso dáme do mísy, přidáme se solí utřený česnek, pepř a kardamom, zalijeme studenou vodou (podle potřeby) a směs dobře promícháme.

Touto směsí nadíváme pomocí trychtýře předem připravené dobře vyprané tenčí hovězí střevo, které při plnění v délce každých 10cm převážeme motozem na uzel.

Hotové, syrové taliány pověsíme na dřevěnou tyčku a necháme je v chladné místnosti dva až tři dny viset.

Před podáváním je trochu propícháme jehlou a vaříme 1 1/4 – 1 1/2 hodiny.

46 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 7. května 2015 v 18:07 | Reagovat

libovějšího bůčku tam mělo být.

47 Sugr Sugr | E-mail | 7. května 2015 v 20:10 | Reagovat

[39]: Jéje, takové krásné svíce a puding..., Dráčku, že ty máš taky bujnou fantazii! :-D  :-D

[42]: Prý už se "zase" vyrábí! :-) Ale nejsou u řezníka na pultě vždycky, je to skutečná delikatéska, kterou tam řezník mívá jen občas. ;-)

[43]: Ano Ruženko, dělá si je i nyní řezník sám, je to jeho vlastní výroba, takže i proto záleží na tom, jaký je umí řezník udělat dobrý... :-)
A máš svatou pravdu, jsou daleko lepší než ty nejlepší párky na světě, ostatně složení talianu hovoří za vše. ;-)

48 hnedoockaVer hnedoockaVer | Web | 7. května 2015 v 20:42 | Reagovat

Teda Sugr, tos mě dostala, to neznám :-D Co já si všechno nepředstavovala, teda napadl mě ibalgin, ale i něco horšího :D  Já jsem spíše na sladký :-)

49 vik vik | Web | 8. května 2015 v 11:27 | Reagovat

Taky neznám Taliána. Ovšem, když jsem se pouštěl do čtení toho článku, napadaly mne různé jiné možnosti... :D

50 paralelnisvet paralelnisvet | E-mail | 8. května 2015 v 14:51 | Reagovat

Tatínek má moc rád :) tak je občas doma,jen já to nikdy nejím, hihi. Nějak mi to nevoní, ale to u mě není nic zvláštního :D

51 Andrea Andrea | Web | 8. května 2015 v 19:18 | Reagovat

Neznám to, ale vzhledem k telecímu a vepřovému se vůbec "Božské maně" nedivím :). A přiznám se, byť jsem věděla, že půjde o jídlo, mozek se nenechal odbýt a myslel si svoje :-D

52 Natas Natas | Web | 8. května 2015 v 19:42 | Reagovat

Přiznávám, že neznám a neměla jsem. Minulý týden mi na stůj naservírovali mletý řízek z hovězího masa. Po rozkrojení z něj teklo cosi červeného, zalilo mi to celou přílohu, přešla mě chut, od té doby jsem na salátech. :-D  :-!

53 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | E-mail | Web | 8. května 2015 v 21:18 | Reagovat

[19]: Máš vkus!

54 Kelíns Kelíns | E-mail | Web | 10. května 2015 v 11:28 | Reagovat

Já jsem nejdřív ani nevěděla co to je. Jsem to ale neznalec :D Jinak hezky napsané, jako vždycky :)

55 Baris Baris | Web | 10. května 2015 v 11:55 | Reagovat

byla jsem zvědavá co to nakonec bude ale taliána jsem nečekala :D

56 Lenci Lenci | Web | 10. května 2015 v 16:29 | Reagovat

čakala som do posledného slova že čo to bude a veru ani ja som o ničom podobnom ešte nepočula... ale fantázia zapracovala :-P

57 Sugr Sugr | E-mail | 10. května 2015 v 18:22 | Reagovat

[48]: Co může být horšího v tvé představě než Ibalgin? :-D

[49]: Ani já neznám Taliána, ale taliana, už ano! :-D

[50]: Proč ne, třeba by ti ten pravý voněl. :-)

[51]: Ano, Božská...! ;-)

[52]: Tak to se skutečně nedá srovnat! :-!

58 Sugr Sugr | E-mail | 10. května 2015 v 18:24 | Reagovat

[54]: Děkuji za pochvalu! :-)

[55]: Hm..., tak to bylo překvapení, viď? ;-)

[56]: Zkus ho, budeš mile překvapena! :-)

59 Radka Radka | E-mail | Web | 10. května 2015 v 22:21 | Reagovat

Nikdy jsem taliána nejedla, ale pamatuji si z filmu Adéla ještě nevečeřela. Ovšem dle popisu jsem napřed tipovala ibalgin (krásně růžový), poté nějakou sladkou pochutinu, ale že dojde na maso, to by mě nenapadlo :-D

60 Jana Jana | Web | 11. května 2015 v 8:38 | Reagovat

Taky jsem o tom nikdy neslyšela, ale dala bych si!

61 Sugr Sugr | E-mail | Web | 12. května 2015 v 18:33 | Reagovat

[59]: Já ho taky jedla prvně, ale ne naposledy, je to úžas! :-)

[60]: Dej Jani, držím palečky ať narazíš na toho "pravého"! ;-)

62 bludickka bludickka | E-mail | Web | 14. května 2015 v 19:42 | Reagovat

Jsi pěkně rozverná s těmi svými dvojsmysly :) Fotka je krásná, hned bych se nechala zlákat na příjemné posezení s dobrým jídlem a vínem...
Taliány neznám a ani mi to nechybí, protože maso nejím :)

63 Kika Kika | E-mail | Web | 15. května 2015 v 22:36 | Reagovat

teda Sugr :-O Já se červenám a to jsem to ani já nepsala 8-) radši se jdu schladit, ale ...mezi řečí... ty taliány bych někdy ochutnala :D

64 Iris Iris | E-mail | Web | 16. května 2015 v 18:45 | Reagovat

jo, ten dvojsmysl ;-)  :D ten někdy dá zabrat :-D

65 Akim Akim | E-mail | Web | 5. června 2015 v 19:48 | Reagovat

Proč mám pocit, jako bych byl u userky? Koukám, že ona není jediná, koho baví dvojsmysly. :-D

66 Natálie Natálie | Web | 7. března 2016 v 21:06 | Reagovat

tak to je skvělé :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama